Tandhygienist behandling

Till tandhygienisten går man för att dels få tänderna putsade och för att få information om hur på bästa sätt hålla rent i munnen för att undvika att få tandlossning eller nya hål i tänderna.

I de fall man har parodontit (tandlossning) behandlas den i första hand av tandhygienisten. Svårare fall behandlas av de mycket duktiga specialister vi samarbetat med under lång tid.

I många fall räcker det med ett besök hos tandhygienisten. Hon tar då bort tandsten och putsar noggrannt rent dina tänder. Missfärgningar från kaffe, thé och rödvin etc avlägsnas effektivt med en saltspray som kallas airflow. Hon undersöker också om du har några tandköttsfickor. Normalt i ett friskt tandkött har vi fickor som är från 1–4 mm djupa. Du får också information om hur du skall sköta dina tänder på bästa sätt. Ett besök hos tandhygenisten om du inte har några större besvär eller väldigt mycket missfärgningar och tandsten brukar ta mellan 30 och 60 minuter. Det brukar kännas mycket rent och fräscht efteråt och är en bra investering i din munhälsa.

I de fall vår tandhygienist upptäcker förändringar i tandköttet i form av inflammationer eller fördjupade fickor så kommer du att få komma tillbaks för fortsatt behandling. Tandhygienisten registrerar antal och djup på fickorna runt dina tänder. Du kommer få fördjupad information om varför fickor uppstår och hur du skall kunna få en utläkning av dessa. Ju tidigare vi hittar fickorna desto bättre prognos på tandlossningen. Vid större behandlingar kan man behöva gå 4 gånger 60 minuter  för att göra rent i dessa tandköttsfickor. Efter detta bokas en tid in för kontroll och om en ny mätning av tandköttsfickorna, dessa skall då ha minskat i djup. Många gånger ser vi en utläkning av fickorna och vi kontrollerar dessa sedan årligen. Sker ingen utläkning får du en remiss till en specialist för vidare behandling.

Behandlingar

Boka gratis estetisk konsultation

Boka nu

08-611 30 56 / [email protected]

GRATIS ESTETISK KONSULTATION

Skalfasader, tandblekning, tandreglering; Invisalign och Inman Aligner.

”Åh vad skönt! I den här tandläkarstolen kommer jag att somna!”
”Man känner sig alltid så väl omhändertagen här!”

”Det kändes inte att du la bedövning”

”Vilken hemtrevlig praktik”

”Imponerande med denna högteknologiska utrustning, det varken känns (eller hörs) att laga tänderna ju!”
”Vad bra ni är på att passa tiderna”

”Jag har känt mig så trygg under hela behandlingen hos er.”

Boka en tid hos oss

Vi har öppet som vanligt och kan även ta emot nya och akuta patienter. Varmt välkommen att boka tid, vi tar gärna emot både nya och gamla patienter.

Telefontider
mån. – tor. 8:00 – 17:00
fre. 8:00 – 13:00

BOKA TID HÄR