Behandling hos tandhygienist

Ett årligt besök hos tandhygienisten är viktigt för att hålla munhälsan på topp. Sjukdomar som karies och parodontit (tandlossning) behandlas i första hand av vår tandhygienist som putsar dina tänder, tar bort tandsten och ger goda råd om hur du ska sköta din munhygien och undvika framtida besvär. Svårare sjukdomar behandlas av mycket duktiga specialister som vi har samarbetat med under lång tid.

En bättre munhälsa hos tandhygienisten

För den som har friska tänder brukar det räcka med en undersökning hos tandhygienisten en gång per år eller vartannat år. Tandhygienisten går igenom dina tänder för att se om det finns hål, inflammation eller andra tidiga tecken på sjukdom. Vid behov ingår även röntgenbilder. Under besöket avlägsnas plack och tandsten, tänderna putsas och poleras för att få bort missfärgningar från mat och dryck. Du får all vägledning du behöver för att upprätthålla en god egenvård.

Det är hos tandhygienisten som sjukdomar kan upptäckas och behandlas på ett tidigt stadium, samtidigt som du får hjälp med att förebygga uppkomsten av nya besvär. Det är tandhygienistens uppgift att ge preventiv vård som förhindrar att tandköttsinflammation eller tandlossning uppstår till följd av obehindrad sjukdomsutveckling.

Så går ett besök hos tandhygienisten till

Ett vanligt tandhygienistbesök brukar ta mellan 30 och 60 minuter. Vår duktiga tandhygienist använder airflow, en modern tandrengöringsmetod som på ett milt och skonsamt sätt polerar dina tänder med en klinisk saltspray. Hon mäter också dina tandköttsfickor, som i ett friskt tandkött bör vara 1–4 mm djupa, och undersöker tandköttet för att se om det finns blödningar. Samtidigt får du tips och råd om hur du tar hand om dina tänder på bästa sätt.

Hos tandhygienisten behandlas hål som inte nödvändigtvis behöver lagas. Tandsten och plack avlägsnas där det är svårt att komma åt med tandborsten. Det brukar kännas mycket rent och fräscht efteråt.

Ett årligt tandhygienistbesök är en bra investering i din munhälsa då beläggningar som får stanna kvar på tänderna på sikt kan orsaka större besvär, som karies och tandlossning. I de fall då vår tandhygienist upptäcker förändringar i tandköttet får du komma på återbesök för vidare behandling.

Boka tid för ett besök hos vår tandhygienist

Har du fullt friska tänder kan det räcka med ett tandhygienistbesök en gång per år eller vartannat år. Har du lagningar eller en tidigare tandlossningsdiagnos brukar vi rekommendera en kontroll ungefär var sjätte månad.

På Min Mun får du träffa duktiga tandhygienister och tandsköterskor som är välutbildade inom förebyggande allmäntandvård. Här arbetar vi tillsammans för att dina tänder ska må så bra som möjligt!

Vi har öppet som vanligt och tar emot både nya och gamla patienter. Behöver du hjälp med att boka tid eller vill du veta mer om våra behandlingar? Kontakta oss på telefonnummer 08-611 30 56 eller lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig snarast möjligt.

Välkommen till vår klinik på Birger Jarlsgatan 8 i Stockholm!

”Åh vad skönt! I den här tandläkarstolen kommer jag att somna!”
”Man känner sig alltid så väl omhändertagen här!”

”Det kändes inte att du la bedövning”

”Vilken hemtrevlig praktik”

”Imponerande med denna högteknologiska utrustning, det varken känns (eller hörs) att laga tänderna ju!”
”Vad bra ni är på att passa tiderna”

”Jag har känt mig så trygg under hela behandlingen hos er.”

Boka en tid hos oss

Vi har öppet som vanligt och kan även ta emot nya och akuta patienter. Varmt välkommen att boka tid, vi tar gärna emot både nya och gamla patienter.

Telefontider
mån. – tor. 8:00 – 17:00
fre. 8:00 – 13:00