Tandblekning

Nästan alla vill idag ha ett vitare och vackrare leende. Kaffe, te, rökning, snus, rödvin och vanligt åldrande gör att tänderna med tiden blir missfärgade, får beläggningar och blir mörkare.

Att bleka tänderna har därför blivit oerhört populärt. Det finns numera många olika metoder varav vi erbjuder det bästa som idag finns på marknaden. Vi har lång erfarenhet av både hemmablekning med individuellt anpassade blekskenor och s.k. stolsblekning, där hela blekningen sker i en sittning på 2–2,5 timmar hos oss på praktiken. Vi kan med vår erfarenhet säga ganska exakt vilken ljusare nyans du kan uppnå med denna typ av behandling.

Vi på MinMun har länge arbetat med tandblekning och är de tandläkare i Stockholm och Sverige som har längst erfarenhet inom detta område. Hos oss utför endast utbildad tandvårdspersonal våra stolsblekningar.

Zoom

Den allra senaste och bästa metoden kallas Zoom. Den är i USA rankad som nr 1 i Reality som årligen rankar alla på marknaden förekommande material där det finns vetenskaplig dokumentation.

Effekten av Zoom kan du se i populära program som Extreme Makeover och The Swan. Redan 2004 deltog tandläkare Elisabeth Björkman i programmet Fab 5 på TV3 och genomförde en tandblekning.

BEHANDLINGSGÅNG

  • Vi börjar med att bestämma på en färgskala vilken färg dina tänder har nu.

  • Behandlingen börjar med att vi skyddar dina läppar, tandkött och tunga. Sedan läggs blekningsgelen på i 4 stycken 15 minutersperioder. Tänderna blir belysta med en lampa under behandlingen. Du ligger under behandlingen bekvämt i våra mjuka tandläkarstolar.

  • När behandlingen är klar efter ca 2,5 timmar tittar vi på nytt på färgskalan och ser vilken ljus färg dina tänder fått. Vi hoppas att du när du ser resultatet får lust att le och skratta lite extra.
    Det finns idag inga kända biverkningar av tandblekning förutom att du under behandlingen och en kort tid efter (ca 24 timmar) kan uppleva att det ilar till i tänderna.

Efter blekningen är det viktigt att du under 48 timmar endast intar ”vit” mat och dryck som t.ex mjölk, ris och kokt fisk. Samt undvika att röka och snusa under den tiden.

Vi har valt att arbeta med Zoom eftersom det är väldokumenterat och har funnits länge i USA. Vi tycker också efter att ha provat andra metoder att det är Zoom som ger det bästa resultatet.

Airflow

Med airflow avlägsnas beläggningar och missfärgningar snabbt och lätt från dina tänder. En stråle av luft, bicarbonat och vatten avlägsnar utan smärta fläckar och spår av t.ex kaffe, the och tobak. Det smakar citron eller mint om sprayen så efteråt känns det mycket fräscht och behagligt i munnen och du får omedelbart ett vitare, vackrare leende.

Hemblekning

För er som vill bleka tänderna själva finns möjlighet att bleka med gelskenor. Vi tar avtryck på dina tänder och du får en återbesökstid då vi provar skenorna samt går igenom noggrant med dig hur du skall använda blekningsgelen och sköta dina skenor.

En hemblekning tar naturligtvis mycket längre tid än en stolsblekning, men du kan få ett gott resultat om du har tålamod. Det finns en mängd olika blekningspreparat. Vi går igenom vilka möjligheter som finns och vilket preparat som passar just dig bäst.

”Åh vad skönt! I den här tandläkarstolen kommer jag att somna!”
”Man känner sig alltid så väl omhändertagen här!”

”Det kändes inte att du la bedövning”

”Vilken hemtrevlig praktik”

”Imponerande med denna högteknologiska utrustning, det varken känns (eller hörs) att laga tänderna ju!”
”Vad bra ni är på att passa tiderna”

”Jag har känt mig så trygg under hela behandlingen hos er.”

Boka en tid hos oss

Vi har öppet som vanligt och kan även ta emot nya och akuta patienter. Varmt välkommen att boka tid, vi tar gärna emot både nya och gamla patienter.

Telefontider
mån. – tor. 8:00 – 17:00
fre. 8:00 – 13:00