Invisalign2022-11-15T11:11:46+01:00

Invisalign

Vad är Invisalign

Invisalign är den osynliga tandregelringen. Invisalignskenan kan du ta av när du äter och när du gör rent dina tänder. Via vår outcome simulator kan vi se det färdiga reslutatet innan vi påbörjar vår behandling.

Fördelarna med Invisalign

  • Osynlig tandreglering

  • Snabbt resultat

  • Lättare hålla rent

  • Slutresultat ses i film innan behandlingen börjar

Avancerad datorteknik och vackra tänder

Invisalign använder avancerad datorteknik för bildbehandling i 3D för att avbilda hela din behandlingsplan.

Därefter specialtillverkas en rad tandskenor för dina tänder för att förflytta dem lite i taget. Varje tandskena bärs i ungefär 1 vecka innan den byts mot nästa skena i serien, vilket gradvis förflyttar tänderna till den beräknade, slutliga positionen. Exakt hur lång tid din individuella behandling tar fastställs av din tandläkare och baseras på dina specifika behov.

Skenorna ska vara i munnen minst 22 timmar per dag. De är lätta att ta ut när du ska äta och dricka eller om du till exempel ska gå på ett socialt evenemang. Eftersom skenorna är genomskinliga är de ett bra alternativ om man vill ha en diskret behandling.

Vi använder Itero outcome simulator för att se ditt färdiga resultat innan vi påbörjar behandling. Det går till så att vi scannar( använder en liten kamera) för att läsa av tandraden och får sedan en tredimensionell bild av ditt bett. Via behandling i Itero kan vi inom några minuter se hur en slutförd tandreglering skulle se ut i varje enskilt patientfall. Denna del gör vi gratis.

Behandlingen kan göras av estetiska såväl som funktionella skäl. Om det är väldigt trångt mellan tänderna innan behandlingen, är det svårare att hålla rent, vilket kan resultat i att det är lättare att få hål, inflammation och i vissa fall kan även bettfunktionen påverkas.

Invisalign är en trygg och förutsägbar behandling. Du behöver inte behandlas varje vecka utan kan oftast komma till oss någon gång per månad eller var 6;e vecka. Behöver du resa så kan du lugnt behålla en skena upp till 4 veckor vilket gör systemet flexibelt.

Efter avslutad behandling behöver tänderna låsas fast i nya läget, detta oavsett vilken tandregleringsmetod som används. Det görs med en liten tråd i fronten på insidan eller med genomskinliga viveraskenor som används nattetid. Ibland rekommenderar vi båda metoderna..

Hos oss kan du få alla typer av Invisalignbehandlingar; Invisalign Express, Invisalign lite, Invisalign Comprehensive och IGo.

Välkommen att ringa för en gratis estetisk konsultation.

Vad är Invisalign Go?2022-09-30T13:18:56+02:00

Invisalign

Invisalign Go är en typ av Invisalign behandling som är snabb och smidig. Du har möjlighet att få upp till 20 st invisalignskenor och det går att behandla de främre tänderna i vardera käke. Välkommen på en gratis konsultation.

Vad är fördelen med Invisalign jämfört med fast tandställning?2020-10-06T16:38:49+02:00

Invisalign

Fördelarna är flera;

Skenorna tas av så man kan göra rent tänderna som vanligt vilket minskar risken för inflammationer och karies.

Behandlingstiden är oftast kortare.

Det syns inte att man har skenorna i munnen.

Inga vassa kanter som det kan vara vid räls i munnen.

Detta är några av fördelarna som vi och våra patienter upplevt.

Gör Invisalignbehandling ont?2020-10-06T16:38:01+02:00

Invisalign

Vid Invisalignbehandling flyttar man succesivt tänderna med hjälp av tunna skenor. Det blir ett tryck mot tänderna som normalt inte upplevs som smärtsamt. Vid vissa skenor kan man bli öm i tänderna någon-några dagar men generellt verkar det kännas betydligt mindre än med fast tandställning(räls).

Hur lång tid tar tandreglering med Invisalign?2020-10-06T16:37:01+02:00

Invisalign

Med Invisalign tandreglerar vi från 7 veckor och uppåt.

7 veckor är för t.ex mindre trångställningar. De flesta Invisalignbehandlingar hamnar mellan 14 och 35 skenor vilket motsvarar lika lång tid i veckor.

Vi utför även svårare Invisalignbehandlingar och kan då behöva använda fler skenor.

Påverkar tandreglering med Invisalign talet?2020-10-06T16:36:16+02:00

Invisalign

Skenorna som Invisalign gör är mycket smidiga. Första veckan kan det påverka talet något, därefter vänjer man sig och det brukar inte höras att skenorna är på plats.

Kan man äta med Invisalign skenor på?2020-10-06T16:06:41+02:00

Invisalign

Rekommendationen är att ta av skenorna vid större måltider och när du äter mellanmål men om du dricker något eller äter t.ex youghurt eller något annat som inte tuggas hårt kan de sitta kvar. Viktigt att vara noggrann med munhygienen så när du lägger dig och vaknar tar du av skenorna och gör noggrant rent dina tänder och skenorna. Läs mer om Invisalign här!

Vad är Invisalign?2021-10-26T13:22:25+02:00

Invisalign

Invisalign är tandregelering med osynliga skenor. Behandlingstiden är relativt kort och man byter skena var eller varannan vecka

Invisalign är en metod där man genom att använda genomskinliga skenor succesivt flyttar tänderna till rätt position om man t.ex har mycket trångt mellan tänder eller något annat bettfel. Skenorna syns nästan inte och är lätta att ta av för att kunna göra rent tänderna på vanligt sätt.

Skenorna går att ta av när du äter eller skall göra rent tänderna i övrigt sitter de i munnen 22 timmar om dygnet. Behandlingen är relativt snabb och du behöver inte träffa tandläkaren varje vecka utan kan få med skenor för 1-1.5 månaders behov.

”Åh vad skönt! I den här tandläkarstolen kommer jag att somna!”
”Man känner sig alltid så väl omhändertagen här!”

”Det kändes inte att du la bedövning”

”Vilken hemtrevlig praktik”

”Imponerande med denna högteknologiska utrustning, det varken känns (eller hörs) att laga tänderna ju!”
”Vad bra ni är på att passa tiderna”

”Jag har känt mig så trygg under hela behandlingen hos er.”

Boka en tid hos oss

Vi har öppet som vanligt och kan även ta emot nya och akuta patienter. Varmt välkommen att boka tid, vi tar gärna emot både nya och gamla patienter.

Telefontider
mån. – tor. 8:00 – 17:00
fre. 8:00 – 13:00