Osynliga tandregleringsmetoder – som till exempel Invisalign – blir bara mer och mer populärt för varje år som går. Det är inte särskilt konstigt heller! Att räta ut tänderna med osynliga tandregleringsmetoder har en rad olika fördelar, förutom det faktum att det är diskret förstås. Vi på MinMun erbjuder osynlig tandställning i Stockholm med garanti för ett såväl naturligt som jämnt resultat. Fortsätt läsa för att lära dig mer om dess fördelar, och hur vi på MinMun går tillväga för att flytta dina tänder med denna teknik.

Fördelar med att skaffa osynlig tandställning i Stockholm

Varför har den osynliga tandställningen vunnit så mycket mark på senare tid? Det beror såklart på att den kommer med otroligt många fördelar som den så kallade “klassiska rälsen” inte gör. Låt oss redogöra några av de främsta anledningarna till varför du ska välja en osynlig tandregleringsmetod.

  • Tandställningen syns knappt. Den estetiska aspekten är väldigt viktig för många som är i behov av tandställning. Många vill gärna att tandställningen ska synas så lite som möjligt under behandlingens gång, och precis detta kan du räkna med om du exempelvis skaffar Invisalign.
  • Tandställningen är bekväm. En annan fördel är att osynliga tandställningar är bekvämare än traditionella varianter. Du kan även plocka ur tandställningen när du äter eller borstar tänderna.
  • Tandställningen är hygienisk. Eftersom du kan plocka ur genomskinliga tandskenor blir det betydligt lättare att upprätthålla en god munhygien under behandlingens gång.
  • Tandställningen ger snabba resultat. Behandlingen skräddarsys efter just dig och dina behov, och du kan räkna med att se skillnad ganska snabbt. Vissa ser skillnad inom bara några månader.
Du kan få en del av din invisalign återbetald av Försäkringskassan

Så går vi tillväga – behandling med osynlig tandställning i Stockholm

När vi på MinMun utför Invisalign-behandling använder vi oss av avancerad datorteknik för att avbilda hela din personliga behandlingsplan. Med hjälp av bildbehandling i 3D kan vi specialtillverka tandskenor som sedan används för att successivt förflytta dina tänder till önskat läge. Varje skena används i ungefär en till två veckor innan det är dags att byta till en annan. Hur lång tid behandlingen tar varierar från person till person beroende på hur utgångsläget ser ut. Du får dock ändå möjlighet att se det färdiga resultatet med en gång! Vi använder oss nämligen av Itero Outcome Simulator som gör det möjligt att se hur den slutförda tandregleringen kommer se ut i slutändan. Efter tandregleringen väl är avslutad behöver vi låsa fast tänderna i dess nya läge. Detta sker med hjälp av en mindre tråd eller med genomskinliga skenor som du använder på natten.

FAQ

Hur går det till när MinMun behandlar patienter med en osynlig tandställning?

Vi specialtillverkar särskilda, genomskinliga bettskenor till varje enskild patient som successivt flyttar tänderna till önskat läge. Ungefär en gång i veckan får du komma in till vår klinik i Stockholm för att få en ny bettskena.

Vad är fördelarna med osynlig tandställning?

Osynliga tandregleringsmetoder som exempelvis Invisalign är inte bara diskret, utan också väldigt bekvämt och hygieniskt jämfört med klassiska räls. Du kan dessutom se resultat snabbt!

Vilka typer av osynliga tandställningar erbjuder MinMun?

Hos oss på MinMun kan du behandlas med alla Invisalign-metoder som finns på marknaden – Invisalign Comprehensive, Invisalign Lite, Invisalign Express och IGo.