Project Description

Invisalign

Vad är Invisalign

Invisalign är den osynliga tandregelringen. Invisalignskenan kan du ta av när du äter och när du gör rent dina tänder. Via vår outcome simulator kan vi se det färdiga reslutatet innan vi påbörjar vår behandling.

Fördelarna med Invisalign

  • Osynlig tandreglering

  • Snabbt resultat

  • Lättare hålla rent

  • Slutresultat ses i film innan behandlingen börjar

Avancerad datorteknik och vackra tänder

Invisalign använder avancerad datorteknik för bildbehandling i 3D för att avbilda hela din behandlingsplan.

Därefter specialtillverkas en rad tandskenor för dina tänder för att förflytta dem lite i taget. Varje tandskena bärs i ungefär 1 vecka innan den byts mot nästa skena i serien, vilket gradvis förflyttar tänderna till den beräknade, slutliga positionen. Exakt hur lång tid din individuella behandling tar fastställs av din tandläkare och baseras på dina specifika behov.

Skenorna ska vara i munnen minst 22 timmar per dag. De är lätta att ta ut när du ska äta och dricka eller om du till exempel ska gå på ett socialt evenemang. Eftersom skenorna är genomskinliga är de ett bra alternativ om man vill ha en diskret behandling.

Vi använder Itero outcome simulator för att se ditt färdiga resultat innan vi påbörjar behandling. Det går till så att vi scannar( använder en liten kamera) för att läsa av tandraden och får sedan en tredimensionell bild av ditt bett. Via behandling i Itero kan vi inom några minuter se hur en slutförd tandreglering skulle se ut i varje enskilt patientfall. Denna del gör vi gratis.

Behandlingen kan göras av estetiska såväl som funktionella skäl. Om det är väldigt trångt mellan tänderna innan behandlingen, är det svårare att hålla rent, vilket kan resultat i att det är lättare att få hål, inflammation och i vissa fall kan även bettfunktionen påverkas.

Invisalign är en trygg och förutsägbar behandling. Du behöver inte behandlas varje vecka utan kan oftast komma till oss någon gång per månad eller var 6;e vecka. Behöver du resa så kan du lugnt behålla en skena upp till 4 veckor vilket gör systemet flexibelt.

Efter avslutad behandling behöver tänderna låsas fast i nya läget, detta oavsett vilken tandregleringsmetod som används. Det görs med en liten tråd i fronten på insidan eller med genomskinliga viveraskenor som används nattetid. Ibland rekommenderar vi båda metoderna..

Hos oss kan du få alla typer av Invisalignbehandlingar; Invisalign Express, Invisalign lite, Invisalign Comprehensive och IGo.

Välkommen att ringa för en gratis estetisk konsultation.

Video för Invisalign patienter

Behandlingar

Boka gratis estetisk konsultation

Boka nu

Telefon: 08-611 30 56

GRATIS ESTETISK KONSULTATION

Skalfasader, tandblekning, tandreglering; Invisalign och Inman Aligner.

”Åh vad skönt! I den här tandläkarstolen kommer jag att somna!”
”Man känner sig alltid så väl omhändertagen här!”

”Det kändes inte att du la bedövning”

”Vilken hemtrevlig praktik”

”Imponerande med denna högteknologiska utrustning, det varken känns (eller hörs) att laga tänderna ju!”
”Vad bra ni är på att passa tiderna”

”Jag har känt mig så trygg under hela behandlingen hos er.”

Boka en tid hos oss

Vi har öppet som vanligt och kan även ta emot nya och akuta patienter. Varmt välkommen att boka tid, vi tar gärna emot både nya och gamla patienter.

Telefontider
mån. – tor. 8:00 – 17:00
fre. 8:00 – 13:00

BOKA TID HÄR