Skalfasader är en behandling inom estetisk tandvård som används när du exempelvis vill åtgärda snedställningar, sprickor, missfärgningar eller förslitningar. Vi på MinMun erbjuder behandling med skalfasader i Stockholm, och hjälper dig att få tillbaka ett leende som du kan vara stolt över. Hur går det egentligen till när vi utför denna behandling, och vad är bra att känna till om du funderar på att skaffa skalfasader? I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta!

Vad är skalfasader?

Skalfasader innebär att vi placerar ett nytt, tandfärgat ytskikt ovanpå dina egna tänder. När vi på MinMun utför behandling med skalfasader i Stockholm så använder vi oss av tunt porslinsmaterial för att skapa ditt nya leende. Vi samarbetar med en skicklig tekniker som tillverkar våra skalfasader här i Stockholm, och dessa når upp till en extremt hög kvalitet. Du kan alltså räkna med lång hållbarhet, ett naturligt utseende och oerhört liten åverkan på dina tänder.

Vilka fördelar finns det, och vad är bra att tänka på?

Med hjälp av skalfasader kan vi hjälpa dig att dölja missfärgade, missformade eller sneda tänder. Behandlingen lämpar sig också bra för dig som har stora mellanrum mellan tänderna, och känner dig obekväm med det. Det är alltså ett alternativ till traditionella tandkronor, med den stora skillnaden att dina egna tänder knappt påverkas. Skalfasader tål dessutom slitage och tuggtryck mycket bra – de fungerar i princip som dina riktiga tänder. Därför är det också viktigt att rå om dina skalfasader på samma sätt som du hade gjort med dina egna tänder. Undvik alltså överdriven ovarsamhet som att öppna kapsyler eller knäcka nötter med tänderna, och kom ihåg att borsta tänderna morgon och kväll.

Med skalfasader kan du åtgärda missfärgade tänder

Så utför vi behandling med skalfasader i Stockholm

När du bokar en tid hos oss för behandling med skalfasader i Stockholm börjar vi alltid med ett inledande möte. Här undersöker vi dina tänder med röntgenbilder och går igenom vad du har för önskemål. Om du vill ha skalfasader i hela munnen tar vi avtryck av tänderna och skickar till våra tekniker, som i sin tur vaxar upp dina skalfasader och gör en särskild skena för tillverkning av provisorier. Sedan kommer du till kliniken igen för att kontrollera uppvaxningen som teknikern gjort, och om du känner dig nöjd så preparerar vi dina tänder. Innan dina riktiga skalfasader är färdiga får du provisorium som ser likadana ut, och då får du även möjlighet att känna efter ordentligt om det känns bra. När skalfasaderna väl är färdigtillverkade cementerar vi fast dem på dina tänder. Detta sker vanligtvis under bedövning eftersom tänderna kan vara lite känsliga efter provisorierna.

FAQ

Gör det ont att få skalfasader?

Det gör inte ont att få skalfasader. För att minimera risken för smärta använder vi på MinMun lokalbedövning när vi cementerar skalfasaderna på dina tänder.

Vad är skalfasader?

Skalfasader placeras ovanpå din egen tandyta för att dölja mellanrum, snedställningar eller missfärgningar. Det är en permanent behandling med lång hållbarhet som har minimal åverkan på dina riktiga tänder.

Vilket material är skalfasaderna från MinMun tillverkade av?

Vi på MinMun använder skalfasader av ett tunt porslinsmaterial som tillverkas av vår skickliga tekniker här i Stockholm.