Qdent kvalitetssäkring

Vi arbetar med ett ledningssystem för tandvården som heter Qdent. Qdent hjälper oss att behålla och utveckla hög standard inom områdena kvalitet, patientsäkerhet, miljö och trivsel.

Din säkerhet – en självklarhet för oss.

När man arbetar i munhålan är det viktigt att säkerställa att alla instrument är rena och sterila för att eliminera en eventuell smittorisk. Vi har noggranna rutiner för hur vi rengör och steriliserar våra instrument. För att garantera din säkerhet har vi investerat i den senaste teknologin inom området.

Det är viktigt att inga mikroorganismer från föregående behandling finns kvar när det är dags för nästa patient. Vi är också noga med att torka av alla ytor i behandlingsrummet med desinfektionsmedel för att vara på den säkra sidan.

Kvalitet

Vi strävar ständigt efter att kvaliteten på våra behandlingar skall vara hög. För oss är det viktigt att du får en behandling som du känner dig nöjd med och att du känner dig trygg i att det vi gör är bra. Vi har som mål att din munhälsa skall vara så bra som möjligt och föreslår alltid den behandling som möter ditt behov bäst.

Socialstyrelsen och flera andra myndigheter utfärdar rekommendationer och krav för hur man skall agera och utföra vissa rutiner inom tandvården. Genom Qdent har vi alltid tillgång till de senaste kraven och rekommendationerna. Det finns alltid goda grunder till nya regler eller rekommendationer från myndigheterna och därför är vi alltid noga med att följa dem.

För att säkerställa kompetens på vår praktik så håller vi oss alltid uppdaterade på vad som sker inom forskning på området medicinteknik.

Din säkerhet beror på vår kompetens. Därför håller vi ständig utkik efter utbildningar och kurser som hjälper oss att ge dig ännu bättre vård och omsorg.

Till sist är vi noggranna med att hantera allt vårt material med omsorg. Vi förvarar materialet så att det håller hög standard, är noga med att allltid läsa innehållsförteckningar och bruksanvisningar, och ser alltid till att ha det material vi behöver på lager.

Trivsel för dig som patient

Vårt mål är att du skall trivas hos oss och inte känna dig obekväm när du stiger genom dörren. För en del människor är själva tanken på behandling hos tandläkaren skrämmande nog, och då är det viktigt att miljön runt omkring är lugnande och avkopplande.

Vi försöker att hålla ett lugnt och behagligt arbetstempo för att undvika en stressig situation. Vi tycker också att det är viktigt att det är rent och fräscht i väntrummet och på toaletten, samt att det finns något intressant att läsa i väntan på behandlingen. Vi serverar även kaffe och thé. Vårt mål är att alltid se till att tiden i väntrummet blir så kort som möjligt.

Vi vill väldigt gärna att du berättar för oss om du har tips på hur vi kan förbättra oss och höja trivseln ännu mer.

Miljö

Miljöfrågorna blir allt viktigare. Vi vill alla att våra barn och barnbarn skall andas frisk luft och dricka rent vatten. Vi gör allt vi kan för att bidra till en förbättrad miljö.

Allt vårt avloppsvatten är garanterat fritt från amalgamrester till minst 99% tack vare de avskiljningsfilter vi låtit installera vid alla vattenavlopp. Vi har ett särskilt miljöavtal som garanterar att alla filter fungerar och att restprodukterna blir omhändertagna på ett miljösäkert sätt.

Vi är noga med att källsortera vårt avfall. Vi jobbar med att minska miljöpåverkan genom att väga in miljöaspekter när vi väljer produkter och tjänster samt minska energiåtgången på praktiken. Självklart följer vi alla lagar,  förordningar och rekommendationer som finns på miljöområdet.

Vad gör vi för dig som du inte ser?

Att bedriva tandvård är kanske mer komplicerat än vad många tror. Det krävs noggranna rutiner för att kunna ge dig en bra och säker vård. Visste du t.ex att vi byter handskar mellan varje patient? Att vi använder särskilda kontrollsystem för att veta att alla instrument är sterila? Att vi har flera sidor med rutiner för hur vi rengör våra instrument? Eller att vi har speciella slangar till vattnet som vi sköljer din mun med som gör att mikroorganismer inte fäster i dem, och att vi slänger munstycket och sätter dit ett nytt för varje patient?

Varje gång du sätter dig i stolen och öppnar munnen tittar vi inte bara efter hål och andra tandrelaterade åkommor. Vi är också utbildade för att upptäcka sjukdomar som kan ge symptom i munnen.

Fråga oss

Vi hoppas att du fått en liten bättre insyn på hur vi jobbar på vår praktik. Om du har några frågor så är du självklart välkommen att ställa dem till oss. Det är vårt jobb att svara på alla funderingar du kan ha!